Sporten en sportschoeisel

Sporten en sportschoeisel

Er is een sterke relatie tussen sportschoeisel en het oplopen van blessures. Als u schoenen kiest die goed bij uw lichaam passen, verkleint u de kans op problemen. Spomed heeft veel deskundigheid op het gebied van sportschoeisel. Niet voor niets heeft een gerenommeerd merk als ASICS® aan Spomed gevraagd zijn assortiment te voeren en gespecialiseerd advies te geven over sportschoenen voor hockey, zaalsport, hardlopen en wandelen.


Loopgedrag en videoanalyse

Om u een goed advies te kunnen geven, kijken we goed naar uw oude schoenen en werken we met videoanalyses. De slijtage van uw schoenen zegt ons al veel over uw loopgedrag. Daarnaast analyseren we de voetstand. Vervolgens maken we opnamen van uw loopbeweging, zowel met uw oude schoenen als met de schoenen die bij u passen. Zo krijgen we nog veel meer inzicht in uw looppatroon, en dan vooral in de manier waarop u uw voet afwikkelt en belast. Op basis daarvan en aan de hand van uw lengte en gewicht kunnen wij u de juiste schoenen adviseren. Deze schoenen kunt u vervolgens ook bij ons aanschaffen.


Deskundig schoenadvies

Schoenadvies maakt meestal deel uit van de behandeling van bewegingsklachten, maar dat hoeft niet. Iedereen die verantwoord wil gaan sporten, kan bij Spomed terecht voor een deskundig schoenadvies. Maak hiervoor een afspraak via ons secretariaat.