nieuws

18-11-2021

Aangepaste maatregelen

In verband met de toename van het aantal besmettingen is de richtlijn ten aanzien van het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen vanuit het KNGF aangepast. Per heden is het gebruik van mondkapjes voor zowel fysiotherapeuten als patiënten verplicht.  Ook wordt gevraagd om zoveel mogelijk alleen te komen of begeleiders buiten te laten wachten.

 

Voor vragen kunt u terecht bij het secretariaat.

05-11-2021

Geen contactberoep

Geen contactberoep

Na de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen heeft het Ministerie van VWS, per ongeluk, een tabel met onjuiste inhoud gepubliceerd. In die tabel stond dat de mondkapjesplicht voor contactberoepen als kappers en fysiotherapeuten geldt. Dat klopt niet. Fysiotherapie is een medisch beroep dat niet onder de contactberoepen valt.

Het KNGF heeft het ministerie direct op deze fout gewezen, maar dat kon niet voorkomen dat enkele media de verkeerde informatie al hadden overgenomen van de VWS-site. Het KNGF heeft daarom direct contact opgenomen met die media (RTL, WNL, ANP en De Ondernemer) met het verzoek de fout te herstellen. Dit is ook gebeurd. Het valt niet uit te sluiten dat ook andere media de foutieve VWS-berichtgeving hebben overgenomen. We blijven dat monitoren en zullen contact opnemen met de betreffende redactie als er onjuiste informatie wordt gepubliceerd.

01-11-2021

Aankondiging zorgverzekering 2022

Spomed heeft voor 2022 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, met uitzondering van ENO.

Vraag ons secretariaat gerust om meer informatie.

14-12-2020

Wij zijn en blijven open!

Ondanks berichten in de media, is Spomed gewoon open. Er wordt gesuggereerd dat fysiotherapeuten moeten stoppen, dit is onjuist. Fysiotherapie is geen contactberoep maar een beroep in de zorg. Zie link.

20-11-2019

Effectiviteitsaudit HCA behaald

Effectiviteitsaudit HCA behaald

Spomed heeft op 20 november 2019 de nieuwe effectiviteitsaudit van Health Care Auditing (HCA) behaald. Hierdoor dragen wij nog steeds de status als Plus praktijk!