Onze werkwijze

Verder dan die pijnlijke schouder of die enkelblessure die steeds terugkeert. We verdiepen ons daarom in de mens achter de klacht. We kijken naar uw houding, gedrag en uw ingesleten gewoontes. Naar uw beperkingen, maar nog veel meer naar uw mogelijkheden. Verder kijken betekent ook: snel de deskundigheid van andere disciplines inroepen als dat wenselijk is. Dat kunnen we doordat we veel specialismen in huis hebben.

Kenmerkend voor onze aanpak is het beroep op uw verantwoordelijkheid. In het behandelproces speelt ú de hoofdrol. Wij kunnen u behandelen, oefeningen aanreiken en motiveren. Maar de weg naar duurzaam herstel moet u zelf afleggen. Uiteraard met de deskundige ondersteuning die wij u bieden. Een behandeling bij Spomed bestaat uit de volgende vier stappen:

Van start

Voordat u bij ons komt, maakt u een telefonische afspraak via een van onze assistenten. U omschrijft uw klacht, zodat u straks meteen terechtkomt bij de juiste behandelaar. Van uw afspraak krijgt u een bevestiging. Daarnaast vertellen wij u tijdens deze telefonische intake of en hoe u voor onze behandelingen bent verzekerd. Alles is dan meteen administratief goed geregeld en zo voorkomen we vervelende verrassingen achteraf.

Goed onderweg

Samen met uw fysiotherapeut voert u het behandelplan uit. Maatwerk blijft vooropstaan.

Tijdens de behandeling doet u bepaalde oefeningen, terwijl u andere bewegingen juist moet laten. Misschien moet u uw houding aanpassen, gaan sporten of juist tijdelijk afzien van bepaalde bewegingen.

Periodiek bespreekt u met uw behandelaar de voortgang. Behalve op uw waarneming, steunen we sterk op de feiten: we meten wat we kunnen meten. En als het wenselijk is, roepen we de deskundigheid in van andere disciplines. Doordat zij aan onze praktijk verbonden zijn, is het altijd mogelijk om snel van hun gespecialiseerde kennis en ervaring gebruik te maken.

Tijdens de behandeling komt het vooral aan op uw discipline en wilskracht. Uw behandelaar biedt ondersteuning, maar u werkt zelf aan uw herstel.

U bent hersteld

Pas als u en wij ervan overtuigd zijn dat we het optimale resultaat hebben bereikt, bent u hersteld. Dat herstel is in verreweg de meeste gevallen duurzaam. Ook in de fase waarin u de belasting weer opvoert, blijven we meten of alles goed gaat. Want het is fijn dat u nu geen klachten meer heeft, maar dat betekent niet automatisch dat ze langdurig wegblijven.

Wat kunt u wél?

Net als u, zijn ook wij nuchter en realistisch: soms kunnen wij u niet volledig van uw klachten afhelpen. In dat geval leert u wat er allemaal nog wél mogelijk is, gezien de beperkingen waarmee u te maken heeft. Kleine aanpassingen zijn vaak voldoende om te kunnen blijven sporten en werken.

U blijft in conditie

Duurzaam herstel kan wel eens een deukje oplopen. Een beetje ondersteuning kan het verschil maken tussen tobben met blessures en pijnvrij bewegen. Daarom geldt: ook als uw behandeling achter de rug is, kunt u bij ons terecht voor advies.